Újabb járványügyi intézkedések a II. kerületben

Újabb járványügyi intézkedések a II. kerületben

A Tiszta Buda köztisztasági akció a járvány idején még nagyobb fokozatba kapcsol - jelentette be Őrsi Gergely (MSZP) a II. kerület polgármestere. A vészhelyzet által érintett kis- és középvállalkozásokat is támogatja az önkormányzat, az önkormányzati üzletek, helyiségek bérleti díját csökkentik vagy elengedik.

Járműveink, kollégáink, illetve az FKF külön megrendelés alapján közösen gondoskodnak a közterületek tisztításáról, fertőtlenítéséről - írja Őrsi Gergely polgármester.

Az online tájékoztatás mellett fontos, hogy azok is értesülhessenek a szükséges óvintézkedésekről, teendőkről, akik nem használnak internetet. Szórólapokkal, táblákkal és plakátokkal igyekeznek minden fontos információt megosztani a veszélyhelyzet ideje alatt. Legyen szó az eddigi intézkedésekről vagy arról, hogyan kérhetnek segítséget az idősek az önkormányzattól.

Támogatás a kerületi kisvállalkozóknak

A vészhelyzet által érintett kis- és középvállalkozásokat is támogatja az önkormányzat, oly módon, hogy a tulajdonukban álló üzletek és szolgáltatói egységek bérleti díját kedvezményessé teszik, vagy teljesen elengedik a veszélyhelyzet időtartamára annak érdekében, hogy ne bocsássák el dolgozóikat. A döntést minden esetben egyedi méltányosság keretei között hozzák meg.

Hatósági karanténban kerületi lakosok

Őrsi Gergely Facebook oldalán arról is beszámolt, hogy a kerületben (március 20-ai adatok szerint) 12-en vannak hatósági karanténban. Ez egy rendkívüli járványügyi intézkedés, amikor a hatóság elrendeli, hogy a potenciálisan fertőzött, de tünetmentes személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat. A bejárati ajtóra ilyenkor köteles egy hatósági feliratot kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Az önkormányzat minden segítséget megad ezeknek az embereknek az ellátására, amennyiben ezt igénylik. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

A Momentum kikényszeríti, hogy a fideszesek színt valljanak: Orbán vagy a főváros?

A Momentum megszavaztatja a budapesti fideszes képviselőket: Orbánt vagy a kerületi embereket képviselik? Itt az ideje, hogy színt valljanak az önkormányzatokat érintő megszorításoktól.

  • 2020.05.27

Újabb 330 millió forintot vesz el a kormány a II. kerülettől

Kovács Márton (Párbeszéd) kerületünk alpolgármestere más párbeszédes önkormányzati vezetőkkel együtt tartott sajtótájékoztatót, ahol felszólították Orbán Viktort, hogy fejezze be az önkormányzatok elleni bosszúhadjáratot.

  • 2020.05.27

Programokkal készül a BKK a gyermeknapi hétvégére

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a biztonságot szem előtt tartva idén a gyermeknap alkalmából online programokkal, koncertekkel, előadással, rajzpályázattal, a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a fővárosban utazókat május utolsó hétvégéjén.