Varga Mihály ingatlanokban és állampapírban tartja bevallott vagyonát

Varga Mihály ingatlanokban és állampapírban tartja bevallott vagyonát

Kerületünk két országgyűlési képviselője, egyben miniszter is így Gulyás Gergely és Varga Mihály havi fizetése is meghaladja a bruttó 3 millió forintot. Megnéztük vagyonnyilatkozataikat, hogy vajon ekkora fizetésből hogyan tudnak gazdálkodni. 

A II. kerület fideszes országgyűlési képviselőinek 3 évnyi vagyonnyilatkozatát vizsgáltuk meg. Ezek csak azt tartalmazzák, amit bevallanak, és ami saját nevükön van. 

Nőtt a miniszterek adóalapja

Varga Mihály, Szijjártó Péter és Gulyás Gergely adóalapja is megnőtt. 2018-ban 22 millió forintos bevétele volt a három miniszternek, 2019-ben ez 35,5 millióra emelkedett. Az Index szerint ez havi bevételként nagyjából 2,9 millió forintot jelent. 
Az mfor.hu számításai szerint Varga és Gulyás havi 3.308.600 forintért végzi a munkáját, ebből családi kedvezmények nélkül minimum 2.199.824 forintot vihet haza. 

Varga Mihály két lakás tulajdonosa a II. kerületben

Van egy 94 négyzetméteres lakás, melynek 2002 óta fele arányban tulajdonosa, és van egy 137 négyzetméteres társasházi lakás, melyet 3/9-ed részben birtokol, 2009 óta. Ezen kívül garázs és tárolók vannak a tulajdonában a II. kerületben, de ezek egy része is csak résztuladonban képezi vagyonát.

Karcagon 3 telek tulajdonosa a pénzügyminiszter

2001 óta fele hányadban van egy 626 négyzetméteres telek a nevén, szintén ebben az évben szerzett meg egy 2910 négyzetméteres zárt kertet, melynek egyedüli tulajdonosa. Tavaly pedig vásárolt egy harmadikat, egy 788 négyzetméteres zárt kertet.

Autója nincsen saját, mivel 2010 óta azt munkahelye biztosítja számára, juttatásként, ahogyan laptopját, tabletjét, és mobiltelefonját is. 

13 millió forint állampapírokban

Varga Mihálynak 13,5 millió forint értékben vannak állampapírjai, ezek előző éves vagyonnyilatkozatában nem szerepeltek. Kötvényekben pedig 726 ezer forintja van. Tavaly még kötvényekben 2,5 millió forintot tartott, kincstárjegyben több, mint 1 milliót, és befektetési jegyekben 3,2 milliót. Akkor még volt 211.400 forint tartozása, ezt mostanra kifizette. 2018-ban még 1,6 millió forint tartozása volt, és 6,6 millió forintnyi kötvénye.

Gulyásnak 2 lakása van a 11. kerületben, semmi más nincs a nevén, csak egy többmilliós tartozás

Gulyás Gergelynek idén már bruttó 3 millió a havi fizetése, érdekes módon vagyonnyilatkozata mégsem változik évek óta. Sem megtakarítása, sem autója nincsen. Milliós tartozása viszont igen. Ez vajon hogy lehetséges?

Varga Mihály pénzügyminiszter, egyben a II. kerület egyik országgyűlési képviselője is, mégsem szólal fel a kerület lakóinak érdekében. Például amikor pártja megakarja sarcolni az önkormányzatokat. 2018 óta mindössze egyetlen egy indítványt sikerült elkészítenie, azt is Orbánékkal közösen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Karácsony: Nem hagyjuk, hogy a kormány megakadályozza a Lánchíd felújítását

A Fideszt csak a politikai érdekek vezérlik. Ott hátráltatják a Lánchíd felújítását, ahol csak tudják.

  • 2020.08.04

Gyurcsány: Orbánék meg akarják kaparintani a teljes fesztiválpiacot

Először lerohasztják a fesztiválokat, hogy utána saját oligarcháik, rokonaik, haverjaik virágoztassák fel saját zsebre.

  • 2020.08.04

Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Az EGT/Norvég Alapokról készült friss kiadvány szerint a finanszírozásra kijelölt 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amely 2014 óta nem jutott támogatáshoz - írta a Népszava.